Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 19-08-2014 07:57:42
Auto & Vervoer

Auto gekocht bij een bedrijf

Ik hoopte nog dat de inruilwaarde bij de bijbetaling zou worden gerekend. maar ik zie nu dat je ook nog een bovaggarantie moet hebben om voor de gc in aanmerking te komen en die zult u wel niet hebben gekregen.

de enige andere mogelijkheid is om het via de juridische weg te spelen. u zou hulp kunnen inschakelen van aan een gewone jurist(e), neem geen advocaat dat is te duur. u maakt zich dan op voor een gang naar de rechter. let op, daar hoeft het niet altijd te eindigen. veel zaken worden in het voorstadium opgelost, omdat de andere partij eieren voor zijn geld kiest.

verder is het van belang dat u zoveel mogelijk bewijsstukken verzamelt. bijv. de advertentie. de nota's van de reparatie enz. misschien heeft u een mailwisseling gehad met croon?

klik http://www.rechtswinkel.nl/">hier en stel de vraag daar nog eens gratis, wellicht kunt u daar iemand vinden die u kan helpen.

het is van belang dat u officieel/bewijsbaar binnen 6 maanden de defecten meldt (dus schriftelijk per aangetekende brief en mail) bij de verkoper, omdat de bewijslast na 6 maanden omdraait. voor defecten die 6 maanden na aflevering van de auto worden geconstateerd ligt de bewijslast bij u.

gebaseerd op op het volgende wetsartikel
art 7:18 lid 2 bw

bij een consumentenkoop wordt vermoed dat de zaak bij aflevering niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van zes maanden na aflevering openbaart, tenzij de aard van de zaak of de aard van de afwijking zich daartegen verzet.

het is verder ook van belang dat u eerst schriftelijk heeft verzocht heeft om de reparaties door croon te laten doen en pas bij een afwijzing daarvan het bij een ander heeft laten doen. het is me nl niet helemaal duidelijk waar u de reparaties heeft laten doen en wat er verder is afgesproken.

verzoek altijd om een reactie binnen een bepaalde termijn (10 of 14 dagen) en dateer mail/brief.