Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 19-08-2014 15:54:42
Huishouden & Energie

Afsluiten van vve blokverwarming

Het antwoord van swat1500 bevat eigenlijk al de problemen die je krijgt als je een eigen stookvoorziening wil maken, en dan met name de rookgas afvoer als je een eigen verwarmingsketel neemt.
hoe wou je de afvoer laten lopen? door de vloer bij de bovenburen en dan zo naar het dak, indien je niet bovenin woont?
ik vrees dat je toch aan losse elektrische verwarming units vast zit.

swat1500 zondag 17 aug 2014, 12:11

met alleen een hr ketel bent u er niet. doordat u blokverwarming heeft zullen de huidige radiatoren niet op de hr ketel aangesloten kunnen worden. de oude zullen dus verwijderd moeten worden en nieuwe zullen geplaatst moeten worden. voor uw buren zal een bypass gemaakt moeten worden zodat zij nog wel gebruik kunnen blijven maken van de blokverwarming. ook zal uw woning door de blokverwarming geen goede rookgasafvoer hebben. het is maar de vraag of u de geiser afvoer daarvoor kunt gebruiken. ten slotte is de blokverwarming eigendom van de vve. u zult dus eerst toestemming van de vve moeten gaan krijgen om verandering aan te brengen.
ik denk niet dat de meerderheid zal gaan instemmen.
de kosten zullen overigens aanzienlijk zijn.