Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 19-08-2014 17:18:04
Huishouden & Energie

Afsluiten van vve blokverwarming

Ik heb vroeger ook in een woning gewoond met blokverwarming. nadat de kosten de pan uitrezen en andere ergernis (ding ging steeds kapot) hebben we (huurders en wbv) gezamenlijk besloten dat ieder een individuele verwarming kreeg.

het is vaak zo dat blokverwarming veel duurder is, (je zou zeggen van niet, maar het is wel zo), behalve dat het een flinke stokerij is voor het hele blok, kan ook het onderhoud van de gigaketel flink in de papieren lopen. bij mij ging de stookrekening na de overgang naar ind. cv significant omlaag, de huur wat omhoog.
het lijkt me ook dat een koopappartement meer waard wordt met individuele cv. zelf zou ik nooit meer een woning willen met blokverwarming.

ik kan me overigens niets herinneren van problemen met de afvoer van de ind. cv. dat moet vrij probleemloos zijn verlopen. waarschijnlijk via het geiserkanaal of via de zijkant van de woning naar buiten, dus niet via het dak.