Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 20-08-2014 13:11:38
Auto & Vervoer

Auto gekocht bij een bedrijf

[quote=ron530 schreef op woensdag 20 aug 2014, 12:43]wettelijk gezien kun je daar geen speld tussen krijgen.
ja, dat is er wel.

jij haalt de hele tijd garantie en non-conformiteit door elkaar. ook al is er geen garantie gegeven, dan nog moet het product beantwoorden aan de overeenkomst. bij een tweedehands auto moet hij dan toch nog geschikt zijn (in ieder geval bij een gebrek binnen de eerste 6 maanden na aflevering ligt ligt het bewijsvermoeden dat er al wat mis was met de auto bij aankoop) om de weg mee op te kunnen gaan.

heb je hier ook nog een professionele verkoper en een consument, waarbij de mededelingsplicht van de verkoper zwaarder weegt dan de onderzoeksplicht van de koper. croon wist heus wel van de mankementen. lekker slim om de auto dan voor iets minder dan 4500 euro te verkopen. zo ontloopt croon een beroep op de gc en de bovaggarantie.

maar nu ga ik toch nog een discussie met je aan :-(

(terwijl ik weet dat dat zinloos is)