Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 20-08-2014 14:51:07
Huishouden & Energie

Houten tuinset

Het hout dat gebruikt is, is ongeschikt voor meubelen die buiten moeten blijven staan. waarschijnlijk vuren of grenen (ik lees knoesten en hars - duidt op naaldhout).
het is misschien goed voor schuttingen maar niet om op te zitten of er met de rug tegenaan te zitten.
onbegrijpelijk dat dit soort hout voor zitmeubelen wordt gebruikt.

er zijn vele houtsoorten die wel zullen voldoen ~ met name hout in duurzaamheidsklasse 1 en 2. die duurzaamheid heeft alles te maken met de aard van het materiaal.
van de daarvoor in aanmerking komende houtsoorten zijn er die niet geschikt zijn om op te zitten zoals bangkirai en azobé (kruisdraad dus ruw) en merbau (dat inhoudsstoffen afscheidt).
teak is altijd erg geschikt geweest maar schreeuwensduur. de meest geschikte houtsoorten (meest van tropische afkomst) voor buitenmeubelen zijn helaas erg duur.

kunststof van hoge kwaliteit is daarom te prefereren ook al kan het verkleuren.