Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 20-08-2014 22:37:58
Geldzaken & Recht

Factuur zonder overeenkomst

Ik ben het vaak met @tijger1 en @zoekster eens, maar in dit geval absoluut niet.

ts heeft een melding glasschade gedaan bij uniglas. zo staat het ook op hun website 'glasschade melden'. misschien heeft ts bij 5 andere soortgelijke aanbieders ook zijn glasschade wel gemeld om af te wachten wat voor aanbiedingen hij zou krijgen.
er is geen enkele sprake van een overeenkomst of een opdrachtbevestiging. misschien was het netjes geweest meteen op de mail te reageren, maar het niet reageren wil helemaal niet zeggen dat er dan opeens wel een overeenkomst is ontstaan of een opdracht is vertrekt.

het lijkt mij juridisch zo simpel als wat.

dat uniglas alvast een glaszetter in de buurt opdracht heeft gegeven is geheel voor rekening van uniglas. dat er iemand het raam al heeft opgemeten is ook geheel voor hun rekening. sterker nog, ik hoop dat die persoon daarbij wel op de openbare weg heeft gestaan, want zonder opdracht of overeenkomst was hij niet gerechtigd zich te begeven op hun grond.
maar ja, daarin zou ik in dit geval nu geen zout op slakken gaan leggen.
wat voor uniglas spreekt is dat ze wel heel voortvarend te werk gaan, iets te voortvarend in dit geval. meestal moet je bedrijven bellen wanneer ze nu eindelijk eens komen opdraven.