Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 20-08-2014 23:54:52
Huishouden & Energie

Houten tuinset

@ wimmi,

ik lees graag je nuchtere commentaren maar je gaat een beetje de mist in wat betreft de duurzaamheidsklassen van hout.
in ons land zijn ongeveer 100 houtsoorten die commercieel van belang zijn. elk van die houtsoorten is getest op sterkte, duurzaamheid en andere eigenschappen die van belang zijn voor de beoogde toepassing.

een houtsoort is ingedeeld in een bepaalde duurzaamheidsklasse en die klasse verandert niet als het hout behandeld is...... uiteraard kan het hout langer mee als dit behandeld is maar dan komt er wel een ander probleem naar voren... het is dan niet geschikt voor gebruik in huis. voor zover ik kan overzien zijn al die middelen nogal milieuonvriendelijk en zelfs buiten niet altijd zo maar toepasbaar.

wat je wel goed aangeeft is dat het kromtrekken van hout losstaat (of los kán staan) van de duurzaamheidsklasse van de desbetreffende houtsoort. maar de stabiele houtsoorten zijn meestal houtsoorten die in duurzaamheidsklasse 1 en 2 vallen.
en het oog wil ook wat. de edelhoutsoorten kunnen vaak mooi gelakt worden en ook hier geldt dat die houtsoorten duurzaam zijn en -helaas- ook erg duur zijn.