Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marnix123 - 21-08-2014 11:49:06
Auto & Vervoer

Na verkoop nog extra geld vragen?

Het was incorrect van u om deze persoon een oplichter te noemen. juridisch gezien zat u fout, dat is de wet. het terugdraaien van de km stand is strafbaar. de bewijslast ligt bij de verkoper. dat betekend dat u moet aantonen dat u hiervan niet op de hoogte was en dan nog komt u niet onder de aansprakelijkheid onderuit. 50 euro aan koste berekenen is niet veel. ik ga daarbij vanuit dat u de nieuwe auto mee heeft gekregen.

als u deze auto dit jaar gekocht heeft, dan werkt de wet voor u in uw voordeel. u kunt dan de verkoper er op aanspreken dat hij u een auto heeft verkocht waarvan de km stand is terug gedraaid. mogelijk kunt u (een deel van) uw geld terug krijgen. ik raad u aan om dan naar het juridisch loket te gaan om te bekijken wat uw mogelijkheden zijn. als u de auto in 2013 of eerder heeft gekocht, dan weet ik niet zeker of de wet met terugwerkende kracht in uw voordeel werkt. het juridisch loket kan daar ook meer informatie over geven