Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 21-08-2014 12:39:14
Auto & Vervoer

Auto gekocht bij een bedrijf

[quote=mein33 schreef op donderdag 21 aug 2014, 11:59][quote=zoekster schreef op woensdag 20 aug 2014, 20:40]

waarom zou je eigenlijk een aankoopkeuring moeten laten doen, als de professional, de garagehouder, dagelijks auto's keurt en nakijkt om zijn producten te verkopen? je denkt toch niet dat een garagehouder zijn auto's blind verkoopt? de aangeboden inruilauto wist hij toch ook op waarde te schatten?

@zoekster,

deze (naïeve) opmerking stelt mij in u teleur.
er zijn veel punten op te noemen waarom een gebruikte auto door de anwb gekeurd
zou moeten worden.
twee voorbeelden en daar sluit ik mee af omdat ts niet reageert.
1/ de eerste eerlijke verkoper van gebruikte auto's moet nog geboren worden. er wordt hier een duidelijk voorbeeld van gegeven.
2/ volgens mij bestaat er ook nog een onderzoeksplicht.

u stelt mij ook erg teleur. over onderzoeksplicht heb ik het al gehad, de mededelingsplicht van de verkoper prevaleert boven de onderzoeksplicht van de koper.

uit de eerder aangevoerde link

dat f&s (verkoper) zelf de auto niet nader heeft onderzocht alvorens deze door te verkopen - en zij daardoor niets wist over de staat van de ter verkoop aangeboden auto - blijft echter geheel voor haar eigen risico nu de mededelingsplicht van de verkoper in deze prevaleert boven de onderzoeksplicht van de koper.

verder was die opmerking over aankoopkeuring bedoeld als een juridische opmerking. gewoon een doordenker. dat je vaak met een stel onbetrouwbare lieden te maken hebt als het op tweedehands auto te maken hebt, zal ik niet ontkennen en een aankoopkeuring kan zeker helpen bij de juiste keuze van een auto. het ging mij om de juridische consequenties: in uw ogen was deze zaak de moeite van een rechtsgang niet waard. dat bestrijd ik.
bovendien vond ik uw opmerking over 'centjes' onnodig denigrerend richting de vraagsteller.

'in court' kun je aanvoeren dat een aankoopkeuring geen noodzakelijkheid is, nog afgezien van de mededelingsplicht van de koper, heb je hier met een bedrijf te maken dat nota bene zelf een schadehersteller is in verzekeringszaken.

in feite gaat het mij om informatie leveren aan de vraagsteller. aangezien dit een nieuwsbrief-item betreft en er misschien nog meer mensen in hetzelfde schuitje zitten. om zo wat mensen op weg te helpen met mijn bijdragen en niet onnodig het kopje te laten hangen.