Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 22-08-2014 13:35:54
Geldzaken & Recht

Wat zijn je rechten als het heel erg lang duurt voor de belastingen beslist bij een verzoek om kwijtschelding?

Hoi tessayne,
de belastingdienst is een organisatie van het rijk. alleen dat al maakt dat het moeilijk is je gelijk te krijgen, zelfs al staat vast dat je het hebt. als je in je recht staat moet je het halen bij onze grote vrienden die het niet makkelijker kunnen maken.

als je belt met de belastingtelefoon heb je (en dat weten zij ook) geen enkele poot om op te staan als het gaat over bewijsvoering. in jouw situatie kan je een klacht insturen. zoals anderen al hebben gemeld is een dwangsom niet van toepassing op jouw situatie, want daar zijn regels en beperkingen voor. ik kan me zelfs voorstellen dat je in jouw situatie zelfs geen recht hebt op rente bovenop de som geld die je terug zou behoren te krijgen. mijn advies is als volgt:
stuur een klacht naar de http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/standaard_functies/prive/contact/niet_met_ons_eens/klachten_en_geschillen/klacht_indienen/klacht_indienen">klachtenafdeling (is dus niet onafhankelijk) en stuur een eis tot uitbetaling en daarnaast vergoeding van de rente. je bent niet verplicht tot het gebruiken van hun formulier. zet in die brieven dat je binnen 6 weken inhoudelijk antwoord wilt. pas daarna kan je ze aan de schandpaal nagelen als het dan nog niet is geregeld.

succes!
erky

ps. wil je echt het naadje van de kous weten, dan denk ik dat je terecht komt bij een fiscalist of een fiscaal advocaat. je recht krijgen kost dan geld.