Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 24-08-2014 15:50:28
Huishouden & Energie

Aardlekschakelaar

[quote=e.dekuijper schreef op zondag 24 aug 2014, 15:30]
het enigste wat bekend is is dat een keer de openbare verlichting kontinu (dag en nacht) bleef branden en die kreeg men ook niet uit , iedereen heeft naar eneco gebeld maar men legt het gewoon naast zich neer en zegt "aardlekschakelaar eruit is in de eigen woning" is dit toeval bij verschillende woningen ?

beste e.dekuijper,

het zou toeval kunnen zijn indien het 1 keer is voorgekomen maar gezien uw beschrijving geloof ik niet in toeval. er is iets aan de hand met de toevoer (het net), tenminste zo klinkt het in mijn oren.
het lastige is alleen dat niemand weet wat. als u gegevens (datum, tijd) van een aantal bewoners heeft (op het moment dat de aardlekschakelaar eruit is gevlogen) dan lukt het u wellicht om er een bepaald patroon in te zien. klinkt bijna als een overkill aan toevoer waardoor er aardlekschakelaars uitvliegen. komt het voor dat meerdere aardlekschakelaars van verschillende buren tegelijkertijd uitvliegen ?
aangezien al uw buren met eneco hebben gebeld ga ik er vanuit dat stedin (ook eneco) uw netwerkbeheerder is. dan zou eneco u verder moeten helpen.
het is een lastig en erg storend probleem. met verschillende partijen is er dan helaas ook de mogelijkheid dat men naar elkaar gaat wijzen.
een zijstraat (sorry, u heeft er niets aan, maar is wel enigszins vergelijkbaar met wat u nu helaas meemaakt en geeft ook de complexiteit aan): we hebben 10 jaar last gehad van het soms uitvallen van de gastoevoer bij het koken. niemand kon het vinden, het lag aan onze leidingen en apparatuur binnenshuis zei men steeds. een jaar geleden zijn de leidingen (buiten onze woning) door de netbeheerder vernieuwd omdat ze verouderd waren en sindsdien hebben we het probleem nooit meer gehad. maar nog steeds zegt onze netbeheerder dat dat er allemaal niets mee te maken heeft.
het zal niet gemakkelijk gaan, maar hoop dat u toch vooruitgang boekt in het oplossen van het er zomaar uitspringen van de aardlekschakelaar. het zal je maar gebeuren tijdens je vakantie, is alles in je vriezer ontdooit en het water ervan in je huis.