Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 24-08-2014 19:56:10
Geldzaken & Recht

Sociale dienst

Heeft u ook een idee over hoeveel geld dit gaat? wat gaan ze doen als u die overzichten niet kunt overleggen? dat vraag ik me af. het is erg onredelijk om van iemand te verlangen dat die 11 tot 7 jaar oude overzichten nog kan overhandigen.
is het nu zo dat u op een gegeven moment én een lening kreeg én alimentatie? is die alimentatie met terugwerkende kracht aan u betaald door uw ex?

u zou in ieder geval contact kunnen opnemen met de ombudsman in uw gemeente of als uw gemeente geen eigen ombudsman heeft, met de nationale ombudsman, als u er met de sociale dienst niet uitkomt. klik http://www.nationaleombudsman.nl/">hier

ik zie nl dat de ombudsman zulke problemen bekijkt
klik http://ombudsmanrotterdam.nl/ik-krijg-een-brief-van-de-sociale-dienst-dat-ik-een-schuld-zou-hebben-uit-1996/">hier

over verjaringstermijnen van een uitkeringsinstantie vond ik dit.

de termijn van 5 jaar gaat in vanaf het moment dat de herzieningsbeslissing is genomen. deze termijn kan worden gestuit. zie ‘verjaring en rechtsverwerking’

klik http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=48">hier voor het totale artikel. .

nu is het niet helemaal duidelijk of u indertijd een herzieningsbeslissing heeft gekregen toen de apartzetting werd stopgezet.

in het artikel staat ook wat verontrustends

zolang de debiteur (dat bent u!) geen informatie verstrekt mag de beslagvrije voet op nihil worden gesteld. wanneer de debiteur later alsnog de informatie verstrekt moet vanaf dat moment de beslagvrije voet wel toegepast worden, echter die hoeft niet met terugwerkende kracht.

ik vraag me af hoever ze hiermee gaan. daarom lijkt me wat extra steun bij de ombudsman vragen extra van belang.

verder vond ik nog een forum waar direct wordt gereageerd met vragen over verjaringstermijnen.

klik http://financieel.infonu.nl/geld/18416-de-verjaringstermijnen-voor-uw-vorderingen-en-schulden.html">hier

onderaan het artikel kunt u vragen stellen en er wordt dan ook gereageerd.

u kunt tevens bij het juridisch loket langsgaan om daar uw vragen voor te leggen.
klik http://www.juridischloket.nl/pages/default.aspx">hier

zoek in ieder geval hulp. mocht u een advocaat nodig hebben omdat de zaak uit de hand loopt, dan hoeft u slechts een bijdrage te betalen (ik ga er nu even vanuit dat u nog steeds een uitkering ontvangt) en krijgt u gesubsidieerde rechtsbijstand. gaat dat via het juridisch loket, dan krijgt u ook op die bijdrage een korting van ongeveer 50 euro.

dit forum heeft zijn beperkingen en u kunt beter professionele hulp gaan zoeken. vooral omdat de bewijslast bij u lijkt te liggen en het wellicht (?) een groot bedrag betreft.