Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 25-08-2014 00:11:25
Computers & Telefonie

Smartphone gebruikt stroom als hij uit staat?

[quote=czar schreef op zondag 24 aug 2014, 23:42]
ik heb maar 1 reden om het te vragen (gompy2 verwijst er ook al naar).
fabrikanten van mobiele telefoons leuren letterlijk bij providers om vooral hun telefoon te verkopen of te bundelen bij een abonnement. hun grootste argument: met deze telefoon gaan uw klanten wel over hun belbundel heen, dus u verdient meer.
en ik kan het weten, ik heb gewerkt voor telecom-bedrijven.
als je het toestel uit zet, mogen ze natuurlijk geen bandbreedte gebruiken, maar ja, bij zo'n chinees kun je van alles verwachten. zoek het eens na bij je provider of je dan bandbreedte verbruikt als je toestel uit staat, dat lijkt mij zeer interessant om te weten.
czar je gaat nou spoken jagen denk ik.
er is geen communicatie met welke provider dan ook, want dan zou iemand dat moeten merken aan zijn verbruik, ik heb het zelf (prepaid) in ieder geval nog nooit gemerkt en ik hou alles angstvallig in de gaten ;-)
wat er over blijft is een laag, inclusief een "processor" die stroom blijft verbruiken en actief blijft, en die het "radio" gedeelte actief houdt volgens die artikelen, en misschien wordt er door bepaalde apps daar mee gecommuniceerd en er daardoor meer stroom wordt verbruikt als wanneer die apps verwijderd zijn. ..
mijn kennis schiet nog te kort daar in op het moment, dan moet ik me er meer in gaan verdiepen.

als je googled op:
when smartphones are turned off, are they really turned off
lees je wel meer

'k goa noar bedde...