Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 25-08-2014 13:20:45
Computers & Telefonie

Smartphone gebruikt stroom als hij uit staat?

Dat een telefoon altijd een beetje stroom gebruikt om de interne klok door te laten lopen snap ik. daarom gaat de nokia ook na dik 1 jaar leeg. maar bij de smartphone is het batterijverbruik blijkbaar afhankelijk van de apps ook als het apparaat helemaal uit staat.
als ik dit vergelijk met een pc. die heeft een cr2025 batterijtje voor de klok en de bios instellingen te onthouden. die gaat ca 7 jaar mee of langer. het aantal geinstalleerde programma's op de harde schijf heeft geen enkele invloed op batterij- of accuverbruik als de pc uitgeschakeld is. (voor zover ik weet. de accu loopt altijd spontaan leeg na verloop van tijd). ook op usb sticks heeft de inhoud geen invloed op stroomverbruik. die is er namelijk niet. daarom begrijp ik niet dat bij smartphones de apps (of het aantal apps of sommige apps) wel invloed hebben op het stroomverbruik in de uit-stand...