Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 25-08-2014 14:16:04
Geldzaken & Recht

Sociale dienst

Ik heb nog even verder gezocht en twee keer kwam ik de volgende redenaties tegen:

... niet meer dan 5 jaar mag zijn verstreken na de dag waarop het college op de hoogte is van het bestaan van zowel de vordering als met de persoon van de schuldenaar (artikel 3:309 bw). de verjaringstermijn voor het nemen van een terugvorderingsbesluit met betrekking tot een onverschuldigde betaling van bijstandsuitkering begint op het moment dat het bestuursorgaan bekend is geworden met feiten of omstandigheden op basis waarvan voldoende duidelijk is dat een besluit omtrent terugvordering in de rede ligt. vanaf 1 juli 1997 is er dus een verjaringstermijn van 20 jaar tenzij men reeds bekend was met alle feiten. dan kan men slechts vijf jaar met terugwerkende kracht terugvorderen.

http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=96884">bron

volgens deze bepaling verjaart een rechtsvordering uit onverschuldigde betaling door verloop van vijf jaren na de aanvang van de dag, volgend op die waarop de schuldeiser zowel met het bestaan van de vordering als met de persoon van de ontvanger bekend is geworden. aansluiting zoekend bij dit artikel vangt de verjaringstermijn voor het nemen van een besluit tot terugvordering van bijstand aan op het moment dat het bijstandverlenend orgaan bekend is geworden met feiten of omstandigheden waaruit kan worden afgeleid dat aan betrokkene wellicht ten onrechte bijstand is verleend.

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:crvb:2013:721">bron
(in deze zaak kon degene die schuld had dit niet aannemelijk maken, daarom werd de verjaring niet toegewezen)

het lijkt mij dat u daaruit zou kunnen concluderen dat als u aannemelijk kunt maken dat de sd al 7 jaar geleden wist dat u moest terugbetalen, dat de zaak daarmee is verjaard.
sd was op de hoogte van de vordering en sd wist wie u was.
nu u nog dezelfde contactambtenaar heeft en die dit kan beamen, moet er een terecht beroep op verjaring mogelijk zijn.