Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 25-08-2014 19:16:51
Huishouden & Energie

Ontbinden koopovereenkomst keuken binnen 24 uur niet mogelijk?

[quote=bekjm schreef op maandag 25 aug 2014, 11:18]achteraf zijn veel feiten voor ons verdoezeld of niet genoemd. volgens de verkoper was het niet nodig al die voorwaarden te lezen dat konden we thuis doen. we hebben op de achterkant de overeenkomst niet gezien of gelezen. dat was dom.
kortom, u hebt zich laten ompraten door een gladde verkoper.
het was vooral dom om te tekenen. had de overeenkomst lekker mee naar huis genomen en die helemaal doorgenomen. dan had u ook de volgende dag nog kunnen tekenen.
nu zit u er in principe aan vast. ik heb op de website geen algemene leveringsvoorwaarden kunnen ontdekken, maar u geeft aan dat er ontbindingskosten zijn. dat lijkt me logisch.

de link van @zoekster geeft wel wat houvast, maar erg weinig.
de enige reden dat de rechter in dat geval die 30% niet heeft toegekend was omdat de keukenleverancier onvoldoende duidelijk wilde maken wat hun werkelijke schadepost was.
ik vrees dus dat u maar akkoord moet gaan met de kosten van ontbinding, of daar nog eens stevig over moet gaan onderhandelen. u kunt natuurlijk ook de keuken gewoon laten leveren.

wat ik niet begrijp: moest de keuken niet worden ingemeten?
een beetje keukenleverancier doet dat zelf om later niet voor onverwachte verrassingen te komen staan. heeft niemand iets bij u thuis ingemeten? of plaatst u de keuken zelf?