Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 25-08-2014 19:58:22
Geldzaken & Recht

Geld lenen van kinderen voor aankoop huis

Tijger,
hoe zie je dat voor je? een erfenis die "beklemd" is? een privé-clausule werkt hier namelijk niet voor.

een kind/minderjarige kan wel degelijk eigenaar van bijvoorbeeld een bankrekening zijn. omdat de ouder het ouderlijk gezag over het kind uitoefent, mag de ouder de rekening beheren. hij mag daar niet over beschikken.

als je als ouder dus geld stort op een rekening van een minderjarig kind, is het gewoon een schenking en is het kind eigenaar geworden van het geld.

geld opnemen door een ouder om daarmee zelf een huis te kopen en vervolgens dat te zien als een geldlening, gaat veel verder dan het normale beheer. daarnaast is het voor een minderjarige geen "normale" rechtshandeling om geld te lenen aan een ouder.

allemaal redenen om pas van een rechtsgeldige rechtshandeling te kunnen spreken als de kantonrechter goedkeuring heeft verleend. zolang die er niet is, is er geen geldige rechtshandeling en dus geen geldige geldlening.