Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 25-08-2014 23:45:12
Geldzaken & Recht

Geld lenen van kinderen voor aankoop huis

[quote=tijger1 schreef op maandag 25 aug 2014, 23:16]en dan nog slechts als voorbeeld. als kinderen flinke spaarrekeningen hebben en de ouders zijn op enig moment aangewezen op de sociale dienst dan moeten ze eerst die rekeningen plunderen voordat ze bijstand krijgen.

die gedachte had ik ook meteen. de ouders moeten het bedrag op de rekening van de kinderen ook optellen bij hun vermogen en er vermogensbelasting over betalen, ook dat nog.
toch ben ik geneigd marcel75 gelijk te geven. ouders hebben het beheer over het vermogen van de kinderen en dienen dat beheer zo goed mogelijk uit te voeren in het belang van de rekeninghouder.
vermogensbelasting mag dus worden afgetrokken van die rekening en als de ouders in de bijstand geraken dan mogen ze de bankrekening van hun kind op gepaste wijze gebruiken, want ook het kind heeft daar dan belang bij.
plunderen is niet in het belang van de rekeninghouder en als goed beheerder mag je dat dus ook niet doen, ook al is het praktisch wel mogelijk als je de beheerder bent.

eerlijk gezegd, zeker met een tegenrekening, vind ik het een lastig onderwerp. de banken kennelijk ook, dus die voeren opdrachten uit die mogelijk zijn. het is niet aan de bank om te bepalen of het ook terecht is.