Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 26-08-2014 10:03:50
Geldzaken & Recht

Sociale dienst

In principe moet je de lening terugbetalen. lening wordt geen eigendom.
door het aangaan/accepteren van de lening heb je aangegeven op de hoogte te zijn van de lening en bereid te zijn die terug te betalen.

de sociale dienst hoeft niet het initiatief te nemen het geldbedrag terug te vorderen,
het initiatief zou van jou uit moeten gaan.
omdat de sociale dienst nergens duidelijk heeft aangegeven hoe je kunt/moet betalen en vooral, geen deadline heeft aangegeven kan jou geen betalingsachterstand worden verweten.

toch had je zelf meer initiatief kunnen nemen door bijv. bij de sociale dienst na te vragen.
ze kunnen zelfs nog rente over de uitstaande periode vorderen.


vwb. de briefjes: die hoeft u niet af te leveren, na vijf jaar hoef je in principe geen documenten meer te bewaren (als particulier).
dat wil niet zeggen dat het soms handig kan zijn om dat wel te doen, vooral als je er zelf nog voordeel bij kunt hebben.
dus als de sociale dienst die eist om jou geld te laten betalen, niet op in gaan. en wanneer ze dat doen zodat je extra geld, of korting op de lening krijgt, ja, dan heb je pech dat je ze niet meer hebt.

it's a jungle out there!