Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
justice4all - 27-08-2014 08:35:57
Geldzaken & Recht

Wanbetaler zorg, wat betaal ik nu echt ?

Uw berekening is correct al zal geen zorgverzekeraar dat erkennen. de kantonrechter heeft evenwel (vonnis is helaas niet gepubliceerd) de berekening bevestigd. die zaak ligt nu bij het gerechtshof in hoger beroep.

hoe zit de bestuursrechtelijke premie in elkaar?

de bestuursrechtelijke premie is gesteld op 130% van de standaardpremie, bedoeld in de wzt (wet zorgtoeslag).

de standaardpremie wordt geregeld in artikel 4 van de wzt.
==========================
artikel 4 wzt
onze minister stelt uiterlijk 15 dagen voorafgaande aan het berekeningsjaar bij regeling de standaardpremie voor het berekeningsjaar vast die wordt gevormd door de geraamde gemiddelde premie voor een verzekerde voor een zorgverzekering in het berekeningsjaar te vermeerderen met het geraamde gemiddelde bedrag dat een verzekerde naar verwachting in dat jaar betaalt ingevolge artikel 19 van de zorgverzekeringswet, met dien verstande dat bij het geraamde gemiddelde bedrag verzekerden die recht hebben op een uitkering als bedoeld in artikel 118a van de zorgverzekeringswet niet worden meegerekend.
==========================

kern is: "te vermeerderen met het geraamde gemiddelde bedrag dat een verzekerde naar verwachting in dat jaar betaalt ingevolge artikel 19 van de zorgverzekeringswet"

artikel 19 van de zorgverzekeringswet gaat over het verplicht eigen risico.

==========================
artikel 19 lid 1.
iedere verzekerde van achttien jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico van € 360 per kalenderjaar.
==========================

en zo zit een deel van het eigen risico verwerkt in de standaardpremie. 130% van deze standaardpremie is de bestuursrechtelijke premie.

punt van de zorgverzekeringen en het zorginstituut nederland (voorheen cvz) dat het hun een vracht geld gaat kosten als ze hun bedrog gaan toegeven.
het wachten is feitelijk nu op de uitspraak in hoger beroep en die laat nog (lang) op zich wachten)