Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jesse-isabella - 26-08-2014 21:53:42
Geldzaken & Recht

Woning weigeren vanwege voorwaarde die nergens zwart op wit staat

[quote=zoekster schreef op dinsdag 26 aug 2014, 21:48]woningruil afdwingen
als een verhuurder niet wil meewerken aan woningruil, kan de huurder de woningruil toch afdwingen door naar de kantonrechter te stappen. de kantonrechter bekijkt of de huurders belang hebben bij de woningruil en of de ruilpartner de financiële verplichtingen kan nakomen. als u twijfelt of het zinvol is om zo'n procedure te starten, kunt u zich laten adviseren door het juridisch loket.

lees meer klik http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/kan-ik-van-woning-ruilen-en-welke-regels-gelden-er-bij-woningruil.html">hier

voor zover ik weet moet de sociale huurwoning wel geschikt zijn voor een partij die anders óók in aanmerking voor de woning was gekomen indien er geen sprake was geweest van woningruil. bijv. een woning speciaal voor 50+ waar dan een 30-er in wil gaan wonen.
of als qua oppervlakte of aantal kamers de woning normaliter alleen aan 2 of meer personen wordt toegewezen, dan mag 1 persoon niet via woningruil op zo'n woning komen.
van een betere buurt heb ik nog nooit gehoord. dat lijkt me klinkklare onzin
.

ja dat laatste vind ik dus ook. normaliter had.ik gewoon kans gemaakt ook en kwa samenstelling is het ook beter voor beide partijen
hartelijk dank