Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 27-08-2014 00:18:19
Geldzaken & Recht

Geld lenen van kinderen voor aankoop huis

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 26 aug 2014, 23:47]@czar
over die uitkering en uw opmerking: ik ben blut, heb alles aan mijn kinderen geschonken, lijkt lollig.
maar het is gewoon zo dat als ouders bijstand moeten aanvragen en hun kinderen hebben gewone spaarrekeningen, dat geld meegeteld wordt als bezit van de ouders.

het was ook helemaal niet lollig bedoeld, maar als dat vermogen niet mee zou tellen, dan zou het wel heel gemakkelijk zijn je vermogen weg te sluizen. dat is dus een praktische redenatie die de overheid (zeker niet mijn vriend, ik noem de overheid altijd de grootste oplichter) hanteert om tot kromme wetgeving te komen. zo geldt voor de overheid ook een omgekeerde bewijslast: de overheid stelt en jij moet maar bewijzen dat het niet zo is.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 26 aug 2014, 23:47]
en dan zegt geen een kantonrechter, maar dat is geld van de kinderen, daar blijft u vanaf.
nogmaals: de kantonrechter gaat pas wat zeggen als iemand de kantonrechter daarom vraagt.
en ik ben het met je eens dat het allemaal best krom in elkaar zit. het kind kan als dat eenmaal meerderjarig is geworden de kantonrechter dus vragen de ouders op te leggen dat ze alle onterecht opgenomen kosten van de rekening van het kind moeten terug betalen, inclusief rente.
en dat is dus ook al gebeurd en die ouders zijn veroordeeld door de kantonrechter tot betaling.