Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 27-08-2014 00:35:54
Geldzaken & Recht

Geld lenen van kinderen voor aankoop huis

[quote=tijger1 schreef op woensdag 27 aug 2014, 00:16]als u uit een supermarkt iets meeneemt, zonder te betalen, dan steelt u, maar als u het geld van uw kinderen gebruikt , is dat geen stelen.

je trekt het nu volledig uit z'n verband. het ging om de vraag of iets dat kàn ook inhoudt dat het dan is toegestaan.
maar dan nog, als je het geld van de kinderen gebruikt louter om er zelf beter van te worden, dan zou je dat als stelen kunnen zien. als je het spaarvarken van je kind leeg haalt om daar een mooi horloge voor jezelf van te kopen, dan kun je dat toch bestempelen als stelen. als je het spaarvarken van je kind leeg haalt, omdat je anders geen geld hebt om eten voor dat kind te kopen, dan ligt dat m.i. anders.
en feitelijk maakt het geen bal uit of jij, of de grootouders dat geld hebben gestort, of dat het kind dat zelf met een bijbaantje heeft verdiend.