Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 27-08-2014 09:01:13
Elektronica & TV

Vliegjes

[quote=costnix schreef op woensdag 27 aug 2014, 07:51]welkom bij de club! mijn keuken zit er vol mee. de stofzuiger haslt ze wel weg, mar binnen een vloek en een zucht zijn ze uit de stofzuiger ontsnapt. en ik heb maar één plantje.
de vuilnisbak elke 3-4 dagen verschonen zou wel eens kunnen helpen.
ik heb er zelf ook last van (gehad), van fruitvliegjes dan, volgens mij iedereen trouwens met dat warme weer. het beste is de voedselbron van de larven verwijderen. het larve-stadium duurt minimaal een dag of 4 en de totale levenscyclus minimaal een dag of 8, dus het is even volhouden. als ze uit een stofzuiger kunnen ontsnappen, dan ontsnappen ze ook uit je vuilnisbak.
de fruitvliegjes zelf doen zich te goed aan alles wat organisch en vochtig is. de larven houden het bij rottend fruit en groente.