Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 27-08-2014 10:34:37
Geldzaken & Recht

Woning weigeren vanwege voorwaarde die nergens zwart op wit staat

[quote=jesse-isabella schreef op dinsdag 26 aug 2014, 21:50]dat zou betekenen dat als ik nu bijv een 2 kamerwoning zou huren ik dus nooit een 3 kamerwoning zou mogen betrekken.

u vergeet dat u beiden, met een woningruil, de wachtlijsten omzeilt die er nu eenmaal zijn voor sociale huurwoningen. in grote steden staan mensen soms wel 10 jaar ingeschreven om een sociale huurwoning toegewezen te krijgen.
de ruil lijkt voor beiden gunstig, dus wat maakt het uit, zou je beredeneren, zeker als beiden ook altijd netjes de huur hebben betaald. het maakt uit dat als sociale huurwoningen onderling worden geruild de woningmarkt nog verder stagneert en mensen op de wachtlijst nog langer op een passende woning moeten wachten. het zou zomaar kunnen zijn dat één van uw woningen beter past bij mensen die bovenaan de wachtlijst staan dan bij u.
daarom is het eerlijker dat u beiden, als de huidige woning niet meer voldoet, u inschrijft op woningen die beschikbaar komen en wel voldoen.