Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 27-08-2014 11:05:39
Huishouden & Energie

Geluidsoverlast door hanen van de kinderboerderij


ik had natuurlijk ook al even gespiekt bij de gliphoeve en gelezen dat ze 35 jaar geleden zijn begonnen met kippen op, destijds nog, een bouwterrein. vandaar ook mijn vorige vraag.

heeft de gliphoeve begin deze zomer opeens nieuwe hanen opgenomen?
tsja, het lijkt natuurlijk een beetje flauwe belerende vraag, maar dat is wel van belang.
heel algemeen mag je stellen dat er rust dient te zijn tussen 22 uur 's avonds en 8 uur 's ochtends, maar daar zitten vele haken en ogen aan. je buren dienen in ieder geval hun best te doen de overlast gedurende deze tijd tot een minimum te beperken. dat wil niet zeggen dat je, nota bene een kinderboerderij die begonnen is als kippenboerderij, kunt verplichten hun beesten de mond te snoeren of aan de kant te doen. het probleem is dat die boerderij er eerder zat en wat ruimere rechten heeft dan, zeg maar, een normale buurman, omdat ze ook een sociale functie in de buurt vervullen. simpel gezegd: mag je over hanengekraai klagen als je willens-en-wetens naast een kippen-kinder-boerderij gaat wonen? nou, wel als de nieuw ontstane overlast niet in de lijn der verwachtingen lag.

over hoeveel hanen hebben we het eigenlijk?
1 of 2 hanen lijkt me wel redelijk, maar 20 hanen is natuurlijk onzin voor een kinderboerderij. dan wordt het een hanen-opvang of misschien wel een handeltje in hanen.