Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 27-08-2014 11:27:01
Geldzaken & Recht

Geld lenen van kinderen voor aankoop huis

[quote=jokeatea schreef op woensdag 27 aug 2014, 11:03]als we in de tussentijd het geld zelf kunnen gebruiken om gedeeltelijk een huis mee te betalen, de kinderen netjes rente betalen en later de lening terugbetalen zie ik - gezien de reacties tot nu toe - geen enkel probleem.
marcel75 is beroepsmatig onderlegd op dit punt (notaris-wezen), maar soms zijn regels meervoudig te interpreteren. neem een paar advocaten en ze geven ook geen eenduidig advies.

ik blijf toch bij het volgende: op het moment dat je geld stopt in het spaarvarken van je kind of stort op de rekening op naam van je kind, is dat niet meer van jou. je bent als ouder wel verplicht het te beheren.

in de uitzending van 'opgelicht' van gisteravond, http://www.npo.nl/opgelicht/26-08-2014/tros_1367019">klik hier om te bekijken, zat een meisje van 16 jaar die 3000 euro had geleend aan degene waar ze stage liep. die betaalde dat bedrag niet terug. de vader had het afgeraden, maar toch aan zijn dochter over gelaten. in mijn ogen een slechte beheerder. niet dat dat veel aangeeft, maar het is wel gerelateerd aan dit onderwerp.

uw bedoelingen zijn ongetwijfeld goedwillig. de vraag die je zou moeten stellen is of u als beheerder ook het geld van uw kinderen zou uitlenen aan een wildvreemde tegen dezelfde voorwaarden en garantiestellingen.