Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nikihereur - 27-08-2014 14:47:40
Garantie & Verzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bedankt voor de reacties. mijn partner werkte voor zichzelf (zzp'er). hij had een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten omdat hij in de sierbestrating werkte. omdat hij zwaar werk verricht wilde hij goed verzekerd zijn. ten tijde van het afsluiten van de verzekering heeft de verzekeraar hem nooit medisch laten keuren. achteraf gezien hadden we dit beter wel kunnen laten doen, maar wisten wij veel??
hij raakte arbeidsongeschikt in het voorjaar van 2012. deze periode is het altijd erg druk, veel mensen laten dan hun tuin opknappen. veel omzetverlies geleden.
de aegon wilde toen zijn medisch dossier inzien. geen probleem, niets te verliezen; heeft hij toestemming verleend. nu was hij in 2005 bij zijn huisarts geweest omdat hij, na een voetbalwedstrijd, een stijve rug had. er zijn geen vervolgafspraken/ behandelingen geweest! ook nooit meer aan gedacht ten tijde van het afsluiten van de verzekering (het was tenslotte zo lang geleden en was uiteindelijk uit zichzelf opgelost). nu zegt de aegon dat zij niet uitkeren omdat hij al last had van zijn rug?? de huisarts, fysiotherapeut en behandelend arts in het ziekenhuis geven allemaal aan dat de klachten in 2012 niets te maken hebben met de klacht uit 2005... toch zegt aegon, wij keren niet uit omdat u niet verzekerd had mogen zijn voor de rug.
zo oneerlijk hoe ze eronderuit komen! nu 2 jaar later, zitten wij nog steeds op de blaren hiervan (6 maanden geen inkomsten (kostwinnaar!), ik werk parttime, 2 kindjes). de negatieve financiele spiraal, waar we niet uit lijken te komen, lijdt ons zelf tot aanvraag schuldhulpverlening! en dit allemaal omdat de aegon niet heeft uitgekeerd...
ik hoop dat ik zo het verhaal iets duidelijker heb geschetst.
vriendelijke groet, niki hereur