Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 28-08-2014 03:04:16
Voeding & Gezondheid

Hoe kom ik van contract solay af?

Schriftelijk aagetekend aan solay dat de (vermeende) overeenkomst (bepaalde duur*) met ingang van .. november 2014 van rechtswege wordt ontbonden.

*overeenkomst bepaalde duur is meestal minimaal 1 jaar of 12 maanden en wordt na deze periode omgezet naar overeenkomst onbepaalde duur met een minimale opzegtermijn van 1 maand.

uit de algemene voorwaarden van solay nederland bv wort niet gerept over een overeenkomst (on)bepaalde duur. wel dat er een overeenkomst tussen solay nederland en de klant plaatsvindt per geleverde zending - zie verderop over artikel 10 van de algemene voorwaarden qua annuleren. solay nederland bv heeft het weliswaar over 'annulering' edoch dit woord bestaat niet in de nederlandse taal, daar heeft men het over 'annuleren'!

waarom nu pas hier de vraag gesteld? de overeenkomst kan binnenkort worden beƫindigd.

http://www.klachtenkompas.nl/solay-nederland">klachtenkompas.nl m.b.t. solay nederland bv

solay nederland bv algemene voorwaarden: http://www.solay.nl/informatie/algemene-voorwaarden">algemene voorwaarden solay nederland bv

"artikel 10 - annulering
10.1 de klant heeft het recht om de bestelling van de producten zonder opgaaf van reden te annuleren gedurende veertien dagen na ontvangst van het kennismakings pakket. de annulering kan telefonisch dan wel per e-mailbericht, worden doorgegeven.

10.2 tijdens deze termijn zal de klant zorgvuldig opgaan met het product en de verpakking. de klant zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover nodig is om te kunnen beoordelen of de klant het product wenst te behouden.

10.3 ten aanzien van de vervolgafleveringen is de klant uitsluitend gerechtigd deze te annuleren via een emailbericht of telefonische mededeling aan solay nederland, met inachtneming van een termijn van twee weken (14 dagen) na ontvangst van het kennismakingspakket.

10.4 indien de annulering van een bestelling zoals omschreven in artikel 10.1 van deze algemene voorwaarden, plaatsvindt nadat betaling door de klant reeds is verricht, leidt dit tot een terugstortingsplicht van de kostprijs van de bestelde producten aan de klant. solay nederland zal het onverschuldigd betaalde bedrag binnen 30 werkdagen na de datum van annulering terugstorten op de rekening van klant, inclusief de kosten van toezending indien de klant de gehele bestelling retourneert.

10.5 de kosten voor het terugzenden van het reeds ontvangen product zijn voor de klant. behoudens het geval waarbij het reeds geleverde product een vervangend product betreft, zoals genoemd in artikel 6.4 van deze algemene voorwaarden."