Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 28-08-2014 13:33:33
Geldzaken & Recht

Sociale dienst

Ook al heeft ts naar eigen zeggen moeite gedaan om haar lening terug te betalen, zij wist maar al te goed, dat het niet klopte dat zij en alimentatie en een uitkering (lees: lening) ontving. of zeg ik nu iets geks?

dan weet je ook dat je dit terug moet betalen. hoe dan ook. of niet soms? daar is de wet volgens mij duidelijk genoeg over. het kan niet zo zijn, dat de sd je helpt en dat op het moment dat er daar iets fout gaat, ze het geld kwijt zijn. zo werkt het niet. het is gemeenschapsgeld!

ik snap dat het ergerlijk is dat je zo veel moeite moet doen om de sd te bewegen het geld te innen, maar dat betekent niet dat als dat niet een-twee-drie lukt, het je ontslaat van je plicht om het terug te betalen en je dat geld maar op mag maken. nooit over nagedacht zeker. ik had het lekker apart gezet. het was niet van ts! bij de sd werken ook maar mensen. de ene medewerker is beter op de hoogte en wat actiever dan de andere zullen we maar zeggen. ik had het bij tijd en wijle gewoon nog eens geprobeerd. een aangetekende brief wordt bv. altijd schriftelijk beantwoord. 't is maar een ideetje hoor. en in de tussentijd stond het veilig op de bank. hoe makkelijk kan het zijn....