Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 28-08-2014 20:16:44
Geldzaken & Recht

Geld lenen van kinderen voor aankoop huis

Laat ik even de situatie wat leuker (en wellicht inzichtelijker) maken. stel ts leent het geld van de kinderen (volgens sommigen omdat de kinderen geen eigenaar kunnen zijn (wat overigens niet waar is, maar dat terzijde). hoe zien de mede-respondenten de 18e verjaardag van het kind dan voorzich?

als je als ouders geen geld van je kinderen kan lenen, kun je het ook niet schuldig zijn en dus niet aflossen. zo logisch is die redenering. dat die redenering juridisch onjuist is, ben ik me van bewust.

dat je als ouders voor de box-3 aangifte het vermogen van kinderen moet meenemen, heeft er mee te maken dat de belastingdienst geen belasting kan heffen van minderjarigen als die zelf geen inkomsten hebben en ter voorkoming van het bij de kinderen stallen van vermogen om heffing te voorkomen. fiscaal moet het dus bij de ouder geteld worden, civiel is het aan de kinderen gegeven en blijft gegeven en dus eigendom van de kinderen.