Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

raymondtoonen
raymondtoonen - 28-08-2014 21:17:30
Geldzaken & Recht

Alleenstaande ouder korting 2011 terug betalen

Hallo allemaal,

bedankt voor jullie reacties.

@ zwaardvis - ik ben nu 26 jaar.

@ getty - ik sta gewoon ingeschreven op het adres. bijvoorbeeld met het huurtoeslag staat mijn inkomen ook aangegeven. dus de belasting weet dat ik op het zelfde adres woon neem ik aan. kort vraagje heeft een te hoog inkomen ook gevolgen voor alleenstaande ouder korting? ik begin te twijfelen aan de voorwaarde:
"in deze periode onderhoudt u minimaal één kind voor minimaal € 408 per kwartaal óf ontvangt u kinderbijslag voor dit kind (of een vergelijkbare buitenlandse uitkering."
misschien ligt het hier aan.

@ tijger1 moet eerlijk bekennen dat mijn moeder gewoon te laks was met bewijzen leveren. ik heb haar zelfs nog gewaarschuwd dat ze een boete zou kunnen krijgen. zelfs nu probeer ik haar over te halen om bezwaar te maken maar krijg ik als reactie dat het toch geen nut heeft omdat die belasting medewerker heeft gezegd dat mijn moeder er verder niets meer aan kan doen.

mijn moeder en ik lieten de belasting aangiftes altijd over aan een belasting adviseur maar vorig jaar is hij opgepakt wegens belasting fraude en hebben wij het vermoeden dat daarom de belasting bewijzen wil zien van de aftrekposten die de belasting adviseur heeft opgegeven.