Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 29-08-2014 09:56:05
Voeding & Gezondheid

Rekening duits ziekenhuis maar ik ben hier nooit geweest

Wat hield de behandeling precies in?
daar zou ik namelijk naar kijken. simpel gezegd: als ze een been hebben afgezet, maar u heeft beide benen nog, dan lijkt mij het tegendeel aantonen wel erg eenvoudig. u bent trouwens niet verplicht het tegendeel te bewijzen, maar als dat erg eenvoudig is, dan is dat de simpelste oplossing.

ik kan me voorstellen dat als iemand acute zorg nodig heeft de prioriteit ligt bij de zorg en niet bij de controle van de persoonsgegevens. misschien heeft iemand een kopie van uw identiteitsbewijs misbruikt. de zorgverleners moeten maar aantonen dat zij aan u zorg hebben verleend en niet aan iemand anders.

betalen is natuurlijk onzin als u het niet bent geweest.
doe om te beginnen aangifte bij de politie. brieven terug sturen lijkt mij zinloos. controleer of de gegevens van de afzender op die brieven kloppen. bel of mail met de zorgverleners om de juistheid van de facturen en de zorgverleners te controleren. geef dan aan dat u nooit zorg door hen hebt ontvangen.

voor de deurwaarder hoeft u niet bang te zijn.
de procedure is als volgt: u woont in nederland, u kunt volgens eu-regels alleen voor een nederlandse rechtbank worden gedaagd. alleen door een nederlandse deurwaarder. een evt. dagvaarding en rechtszaak zullen in het nederlands moeten worden gevoerd en de nederlandse rechter zal het duitse recht moeten toepassen. daarvoor zal de aanklager in beginsel alle vertaalkosten moeten financieren. als de zorgverleners menen dat zij in hun recht staan, dan zal het zelfs nog vele maanden duren voordat ze een juridische procedure starten, dus het loopt allemaal niet zo'n vaart.