Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-08-2014 12:03:49
Voeding & Gezondheid

Hoesten

Hoe het komt dat je 's avonds meer hoest weet ik niet. ik heb wel een paar goede tips:
is het een hoest met slijmvorming dan heeft het een functie.
vastzittende hoest
bij vastzittende hoest kook je een paar gekneusde witte/spitskool bladeren in melk. dan door een zeef en deze melk drink je warm, kan gezoet worden met honing.
drink maar naar behoefte, je zult merken dat de hoest snel los komt.
meestal hoef je dit maar 1 dag te nemen. het smaak echt niet vies.

om het nachtelijk hoesten van een kind boven 2 jaar (of volwassenen, vonden we zelf uit) te stoppen, wrijf je een stevige laag vicks vaporub op de voetzolen, doe er sokken over aan, en binnen vijf minuten stopt het zware hoesten en geeft het je vele, vele uren verlichting. het werkt voor de volle 100% en is bij kinderen veel doeltreffender dan de sterkste voorgeschreven medicijnen!
waarbij nog vermeld kan worden dat het buitengewoon verzachtend en kalmerend werkt en ze vast in slaap vallen.
op de radio was een programma waarin een man uitlegde waarom hoestmedicijnen bij kinderen over het algemeen meer kwaad dan goed doen, vanwege de chemicaliën er in. deze manier, dus het wrijven van vicks vaporub op de voetzolen, werd werkzamer bevonden dan de voorgeschreven medicijnen bij het slapen.
over het algemeen lijkt het een verzachtend en kalmerend effect te hebben op zieke kinderen, die dan rustig in slaap vallen.
le op!
vicks vaporub is niet geschikt voor kinderen onder de 2 jaar. vanwege de geringe ontwikkelingen van de longen kan er juist extra ontwikkeling van slijm plaatsvinden, waardoor de luchtwegen geblokkeerd kunnen raken. hierdoor kan bij zulke kleine kinderen een levensgevaarlijke situatie ontstaan. doordat de slijmvliezen al aangedaan zijn door een bacterie of een virus kunnen er ernstige ademhalingsproblemen ontstaan. op de bijsluiter van vicks vaporub staat ook vermeld dat het niet geschikt is voor kinderen jonger dan 2 jaar.

deze tips heb ik ooit opgeslagen en gebruik ik zelf ook. helaas heb ik geen bron vermelding.