Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 29-08-2014 21:46:54
Huishouden & Energie

Kwaliteit verflaag kozijn badkamer

[quote=fred_a schreef op vrijdag 29 aug 2014, 20:49]de schilder heeft n.a.v. de scheurtjes nog voorgesteld om verf voor buiten te gebruiken

volgens mij geeft dat al voldoende aan dat de schilder zelf die conclusie ook al had getrokken.
buitenverf is beter bestand tegen vocht en uv-licht.
binnenverf kun je overigens best schoon maken met een vochtige doek, maar als het steeds een tijdje in een dampende ruimte staat, dan kan het vocht op de verf niet snel verdampen en erin trekken.

over verf zijn boeken vol te schrijven (niet door mij, zo'n kenner ben ik ook weer niet).
het maakt ook nog uit of het zijdeglans of hoogglans verf is.
zijdeglans is poreuzer. wil je zijdeglans omdat je dat mooi vindt, dan is het zeer aan te raden alleen de buitenste laag zijdeglans te nemen en de laag/lagen daaronder hoogglans. dat geldt ook voor binnenverf. vocht en vuil trekken dan met name in de poreuzere buitenlaag waardoor het gemakkelijker schoon te houden is en het vocht weer verdampt.

u gaf aan dat het probleem zich vooral voordoet op de kopse kanten.
die verdienen altijd extra aandacht. vooral bij zachte houtsoorten (als vuren) wordt de verf daar tussen de houtvezels naar binnen gezogen (capillaire werking) waardoor het lang niet zo snel dekt. daar zijn verschillende oplossingen voor. de eenvoudigste is gewoon wat meer (grond-) lagen aanbrengen. een andere goede oplossing is 2-3 lagen houtlijm d3 aanbrengen op de kopse kanten, laten uitharden en dan voorzien van een geschikte grondverf.

het is wel noodzakelijk wat aan de barstjes te doen, anders wordt het alleen maar erger. het vocht zal er tussen kruipen en als er vocht in het hout komt dan zet het uit (en flink ook!).
de kopse kanten voorzien van wat extra lagen en het geheel nog 1 keer overschilderen met acryl geschikt voor buiten zal, als ik het zo lees, het probleem (in de dop) wel definitief verhelpen.