Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-08-2014 22:56:32
Voeding & Gezondheid

Hoesten

@czar, wat een leuk bedacht verhaal schrijf je over dit onderwerp. heb je eigenlijk wel ervaring opgedaan met vitamine c? en dan bedoel ik natuurlijk niet een simpele keer wat tabletjes nemen,o.i.d.
ik wel, al tientallen jaren. niet alleen privé en op mezelf uitgetest, maar ook via mijn decennia lange samenwerking met velerlei artsen die dezelfde ervaringen als ik hebben opgedaan in hun praktijken. daarnaast heb ik vele jaren in de geneesmiddelenresearch gewerkt en weet dan ook hoe het lichaam reageert op vitamine c. ik weet dus waar ik over praat. het vergt echter teveel uitleg voor een topic als deze om duidelijk te maken waarom de truc werkt. kortweg is het belangrijk dat de bloedspiegel een flinke stoot aan vitamine c moet krijgen om het lichaam te porren om stoffen vrij te maken die de ziekteverwekkers om zeep kunnen helpen.

inderdaad wordt een teveel aan vitamine c uitgeplast. maar als gedurende een langere tijd de bloedspiegel van vitamine c hoog blijft, gebeuren er in het lichaam andere dingen dan wanneer de bloedspiegel vrij snel daarna weer compleet terugvalt. dat is bij een aantal artsen wel degelijk bekend, maar dat zijn dan ook artsen die zich verdiept hebben hierin. artsen die dat niet hebben gedaan, weten dat dan ook niet, dat is logisch.

daarnaast is het al langer bekend dat de dagelijkse waarden van middelen in nl behoorlijk rammelt. dat geldt niet alleen voor vitamine c, die veel te laag wordt beschouwd dan wat het lichaam werkelijk nodig heeft, maar ook voor vitamine d3. in amerika weet men dat allang en heeft men dat bijgesteld. alleen in europa is men vaak tergend langzaam in wijzigingen aanbrengen. maar ergens in de toekomst zal dat allemaal bijgesteld worden, daar ben ik niet bang voor.

hoe czar erbij komt om te zeggen dat het op suggestie berust, kan alleen maar voortkomen uit pure onkunde, en als door die onkunde dan uitspraken neergelegd worden die kant noch wal raken en alleen maar bedachte dingen zijn, dan wordt een vraagsteller totaal op het verkeerde been gezet. dat is m.i. niet in het belang van een vraagsteller, want die verdient een oprecht antwoord en geen antwoorden die uit de lucht gegrepen zijn.
het is fijn als ieder zijn zegje doet en hem of haar dan in z'n waarde gelaten wordt. dat is in ieder geval mijn streven.....