Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-08-2014 23:49:28
Voeding & Gezondheid

Hoesten

Fpo schreef op vrijdag 29 aug 2014, 22:56: @czar, wat een leuk bedacht verhaal schrijf je over dit onderwerp.
ik heb je gevraagd om een link te geven naar 1 wetenschappelijke studie die jouw verhaal onderbouwt. en dat mag best heel wetenschappelijk zijn hoor, want ik heb een beetje chemie gestudeerd, dus ik schrik niet van formules. het hoeft absoluut niet populair-wetenschappelijk te zijn.
je komt met een enorm lul-verhaal, zonder namen, zonder studies, zonder wat dan ook, wat maar enigszins verifieerbaar zou kunnen zijn. 1 linkje, da's alles waar ik om vraag.

en zolang je dat niet geeft is jouw hele praatje bs.
of dacht je nou werkelijk dat er bij de gezondheidsraad allemaal sukkels zitten die zich niet baseren op wetenschappelijk onderzoek?

ik heb je, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, al aangegeven dat de adh voor vitamine-c in sommige gevallen wat aan de lage kant is. vitamine-d tekorten zijn bekend, vooral bij zwangere vrouwen, kinderen onder de 6 jaar en ouderen die nooit meer buiten komen of lijden aan osteoporose. die krijgen dat ook allemaal voorgeschreven door de huisarts. alcoholisten doen er goed aan extra vitamine b1 (100 mg/dag) te nemen. voor de rest bestaan er amper vitaminetekorten, misschien in hoge uitzondering bij mensen die zware medicijnen krijgen.

de rest valt onder het kopje marketing, suggestie of oplichting, wetenschappelijk gezien dan.
als jij nu eens met 1 aanknopingspunt zou komen dat ik kan verifiƫren, een naam, een linkje, wat dan ook, dan kan ik er inhoudelijk op in gaan. tot die tijd sluit ik me aan bij alle studies die openlijk te vinden zijn, ervaringen van artsen die openlijk te vinden zijn, en de conclusies van de gezondheidsraad.