Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 30-08-2014 14:06:25
Geldzaken & Recht

Terugstorting via mijnnaamketting.nl

Dit bedrijf wijkt af van de nederlandse wetgeving m.b.t. koop op afstand.

paar voorbeelden:
"..... het risico op verlies en de verantwoordelijkheid over de items bij de klant liggen van zodra mijnnaamketting de levering overgedragen heeft aan de verzender."

m.a.w., zodra dit bedrijfje het artikel 'op de post' doet, nemen zij geen verantwoording meer, dit in tegenstelling tot de nederlandse wetgeving.
daar gaat het risico pas over op de klant vanaf de feitelijke aflevering aan de klant.

"alle producten van mijnnaamketting zijn gewaarborgd tegen gebreken voor 30 dagen vanaf de datum van uw factuur."

nederlandse wetgeving minimaal 6 maanden, vanaf feitelijke aflevering.

daar het een buitenlands bedrijf is, kunt u en zult u nooit procederen, alleen al vanwege het (veel) te lage aankoopbedrag. daar zal geen enkele rechtsbijstand zich mee gaan bemoeien. die hebben veelal een bodemgrens van minimaal € 500,--.

het enige wat u zou kunnen doen is vragen/verzoeken om een oplossing (die er dus wel is), maar reken maar dat daar, relatief gezien, hoge kosten aan zitten.

in uw geval zal die € 60,-- verminderd worden met tenminste 30% kosten, dus € 18,--.

en of het veilig is de door u genoemde gegevens te mailen? geen probleem.... die hebben zij (toch) al, zoals (ook) door uzelf aangegeven.

dus het is aan u of u dat kettinkje terug wilt sturen (met ook weer extra kosten...) en
€ 42,-- terug te ontvangen. dit alles met het risico dat dit bedrijf ook nog eens kan ontkennen ook maar iets te hebben ontvangen van u.......

dat alles zult u (zelf) moeten afwegen.