Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-08-2014 21:32:27
Auto & Vervoer

Gebruik van tom tom in frankrijk

@1953: in de instellingen (ik neem aan dat u de instellingen bedoelt die je op het apparaat zelf kan oproepen) komt bij mij geen handleiding voor.
wel zijn op de site van tom tom allerlei handleidingen te downloaden en in de handleiding die op mijn apparaat betrekking heeft kom ik nog wat interessante zaken tegen.
ik citeer: "sinds 2 januari 2012 is het in frankrijk verboden om waarschuwingen te ontvangen over de locatie van vaste of mobiele flitsers.
om tegemoet te komen aan deze wijziging in de franse wetgeving, worden alle typen flitslocaties nu niet langer gemeld, maar worden er gevarenzones aangegeven.
in frankrijk heeft tomtom de service flitsers beëindigd en de nieuwe service tomtom gevarenzones geïntroduceerd".
en na enige uitleg over deze gevarenzones:
"belangrijk: buiten frankrijk ontvang je waarschuwingen voor flitsers. binnen frankrijk ontvang je waarschuwingen voor gevarenzones. als je de grens overgaat, verandert het type waarschuwing dat je ontvangt".
het zou mooi zijn als dit verhaal zou kloppen maar in de praktijk blijkt dat dus niet het geval te zijn.
vreemd is ook dat tomtom het alleen over frankrijk heeft zonder de andere landen te noemen waar hetzelfde verbod voor geldt.
mocht ik ooit een bekeuring krijgen dan denk ik die maar door te sturen naar tomtom vanwege door hen verstrekte misleidende informatie.