Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

louche_1
louche_1 - 31-08-2014 14:35:39
Garantie & Verzekeringen

Zorgverzekering: originele factuur verplicht?

Allen,

dank voor de antwoorden. ik ben het met een van de eerdere posters eens dat opmerkingen betreffende het sjoemelen met facturen een beetje vreemd zijn (buiten dat dit niet de vraag was). wordt ik als verzekerde bij voorbaat al niet vertrouwd en accepteert men daarom geen kopieën? zoals de waard is... daarnaast is het voor de verzekeraar makkelijk te controleren bij de zorgaanbieder of de rekening klopt.

ik ken ook (zorg)verzekeringsmaatschappijen die digitale facturen accepteren, alleen deze doet dit niet. sterker nog, ze nemen de opgave van kosten niet eens in behandeling. dit vind ik wel erg ver gaan. laatste jaar bij deze maatschappij (iza cura) dus.

m.i. ben ik de klant bij de zorgaanbieder en krijg ik dus de factuur. en heb ik er ook recht op om deze zelf te behouden. ik dacht dat dit juridisch ook zo was, maar blijkbaar ben ik abuis.
het opsturen van een kopie had ik al gedaan. op basis daarvan is de claim afgewezen met de opmerking dat de originele factuur ingestuurd moet worden.

overigens meer problemen met deze maatschappij gehad dit jaar, ook ivm ondersteuning op vakantie en een ronduit onbeschofte behandeling door hun alarmcentrale. niet alleen om deze reden dus het laatste jaar.

dank aan allen voor de input.