Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 01-09-2014 11:02:28
Geldzaken & Recht

Kredietkaart charles vögele

[quote=mahadma schreef op maandag 1 sep 2014, 10:23]en als czar schrijft dat het niet kunnen aantonen van een verkregen tegoed en het verliezen daarvan, als en ik zeg als er cash zou worden terug betaald, en je verliest dat, hoeft de verkoper ook niets terug te betalen.
czar zegt eigenlijk dat tíe het niet weet. heb je via pin betaald, dan is in ieder geval de betaling aan te tonen, maar nog niet wat je gekocht hebt. het tegoed op een pasje dat je bent verloren is heel moeilijk aan te tonen. het pasje is eigenlijk het betaalmiddel. ik kan ook niet betalen met het 50 euro biljet dat ik ben kwijt geraakt :-(
dus wij zijn het wel met elkaar eens.

volgens mij staat nergens in de wet dat je een tegoed op naam dient te stellen, dus het antwoord op de vraag van ts is: nee. maar ik voel aan m'n water dat het lastig ligt. ik mag immers ook niet pinnen met het pasje van een ander en ik mag ook geen portemonnee jatten. feitelijk zou ik, als ik het zou kunnen aantonen, wel recht hebben op dat tegoed. de winkel is echter niet verplicht het pasje op naam te zetten en dan wordt het uiterst lastig voor mij om aan te tonen dat ik een tegoed had. een leuke vervolgvraag: dient te winkel te leveren als de dief van het pasje daarmee probeert te betalen? de breinbreker van vandaag :-)