Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kimmalia
kimmalia - 01-09-2014 14:43:43
Geldzaken & Recht

Recht op subsidies bij interen eigen vermogen?

Van wat ik kan vinden op internet bedraagt de bijstandsuitkering voor een alleenstaande €677 bij interen op eigen vermogen mag je dus maximaal ongeveer €1000 per maand gebruiken om alles te betalen. daar moet het bedrag van partner alimentatie nog vanaf getrokken worden begrijp ik?
dus stel dit wordt vastgesteld op €300, dan mag er dus €700 per maand van het eigen vermogen afgehaald worden.

door het hoge eigen vermogen is er geen enkel recht op welke subsidie dan ook, daarnaast moet er ook nog belasting worden betaald over dat eigen vermogen en over de partneralimentatie. en die moeten dan van die €1000 per maand af.
dan leef je uiteindelijk toch ver onder het minimum en is dat toch eigenlijk niet meer realiseerbaar?? of zie ik het nu verkeerd?! ondanks dat er in principe genoeg geld op de bank staat om redelijk normaal van te kunnen leven wordt je dus verplicht om ver onder het minimum te leven en nergens recht op te hebben?

eigenlijk zou je dus beter af zijn zonder dat eigen vermogen, maar daarvan afzien is volgens mij ook niet mogelijk...