Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kimmalia
kimmalia - 01-09-2014 15:27:33
Geldzaken & Recht

Recht op subsidies bij interen eigen vermogen?

Beste carola, ik stel hier een vraag over een situatie waarover ik gewoon graag meer wil weten. indien je hier enkel als antwoord een link naar een toeslagenpagina kunt geven die ik met een beetje simpel googlen ook zelf had gevonden en vervolgens wel een conclusie trekt die kant nog wal raakt (waar in dit verhaal heb ik bv vermeld dat het over mij persoonlijk ging?) zou ik het op prijs stellen als je je onnodige advies over wat in het verleden naar jou mening mogelijk was geweest achterwege laat.

beste tijger1, hartelijk dank voor je duidelijke antwoord. als ik het goed begrijp mag die gemeentelijke toeslag van € 258 dus opgeteld worden bij de bijstandsuitkering van €645.

voor de duidelijkheid, het betreft hier een alleenstaand persoon van 58, gaan werken is geen optie ivm lichamelijke beperkingen, echter doordat er ook nooit arbeid verricht is, is er ook geen recht op wia. tijdens het huwelijk geen probleem, er werd in onderhoud voorzien door de partner. na een scheiding is dit uiteraard een ander verhaal en zijn we nu enkel alle mogelijkheden aan het onderzoeken om toch nog redelijk normaal te kunnen leven.
er is nog geen contact geweest met de sociale dienst, er is enkel op dit moment een eventuele scheiding ter sprake gekomen en buiten dat dit een emotionele zware aangelegenheid is, zijn er uiteraard ook nog de toekomstige geldzorgen.
het gaat dus niet om mij, ik werk gewoon, ik ben enkel wat zaken aan het uitzoeken om iets van de zorgen bij deze persoon wellicht weg te kunnen nemen.