Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 01-09-2014 15:55:27
Garantie & Verzekeringen

Nationale nederlanden reageert niet of nauwelijks

[quote=tijger1 schreef op maandag 1 sep 2014, 15:10]
dat zei ik dus al. compleet onzinnig. de aansprakelijkheid ligt bij nn.
lees artikel 7.2 eens, die luidt:
de aansprakelijke persoon kan door de benadeelde worden gedagvaard, hetzij voor de rechter van de plaats van het feit, waaruit de schade is ontstaan, hetzij voor de rechter van de woonplaats van de benadeelde, hetzij voor de rechter van de woonplaats van de aansprakelijke persoon.

en met de 'aansprakelijke persoon' wordt hier heel duidelijk niet de verzekeraar bedoeld.
artikel 7.1 bepaalt overigens dat je als benadeelde ook de verzekeraar kunt dagen.
kortom, de benadeelde kan zowel de verzekeraar als de verzekerde dagen.
uit artikel 7.1 blijkt overigens alleen dat de verzekeraar gedaagd kan worden. het woord 'aansprakelijk' komt er niet in voor.

maar goed, als je een beetje logisch nadenkt, dan kun je iemand die jou op de 1-of-andere manier schade berokkend daar dus gewoon persoonlijk aansprakelijk voor stellen. of hij nu 30 verzekeringen heeft of niet. het hebben van een verzekering ontslaat je niet van aansprakelijkheid.