Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 01-09-2014 16:39:44
Garantie & Verzekeringen

Nationale nederlanden reageert niet of nauwelijks

Het gaat hier niet over iemand die schade aan een ander berokkend heeft en wellicht een avp heeft.

het gaat hier over de wam. en als iemand dan met een motorvoertuig aan iemand schade berokkent, komt die wet in beeld en de daarbij behorende verzekeraar. een schadeveroorzaker kan niet zelfstandig aansprakelijkheid erkennen en eisen dat zijn verzekeraar uitkeert. maar ook als hij aansprakelijkheid ontkent, kan de verzekeraar zelfstandig tot vergoeding van de schade overgaan.

dus de verzekeraar van de schadeveroorzaker is het asnspreekpunt en die beslist zelfstandig over het erkennen van aansprakelijkheid en tot hoever.

als een benadeelde het daarmee niet eens is, moet hij de verzekeringsmaatschappij voor het gerecht dagen. de veroorzaker is daarin geen partij meer.

zo misschien duidelijk czar?