Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 01-09-2014 23:19:00
Voeding & Gezondheid

Rekening duits ziekenhuis maar ik ben hier nooit geweest

Even aan czar, je lult uit je nek! als je in duitsland kosten hebt gemaakt kun je gewoon voor d duitse rechter worden gedaagd, ook als je in nederland woont. het ziekenhuis zal bij wanbetalen naar de rechter gaan, de rechter zal een hoorzitting houden waar het ziekenhuis en persoon in kwestie hun visie op de zaak kunnen geven. daar zal het ziekenhuis moeten aantonen dat u behandelt bent.
normaalgesproken gaat dat op de plastic verzekeringskaart. in duitsland hebben alle kaarten een chip. komt u uit nederland, dan zal contact met uw nl verzekering worden opgenomen. die zal de financiele afhandeling met u moeten doen.
wanneer u geen kaart heeft zijn uw persoonsgegevens opgenomen. in duitsland heeft u namelijk altijd een identiteits bewijs nodig. als u dat niet had dan wordt melding bij de politie gemaakt. heeft u ooit een paspoort/rijbewijs verloren in duitsland, of nederland?

op grond van uw paspoort of id kaart is uw adres opgespoord en de rekening bij u gekomen. dat maakt de zaak lastig. identiteitsfraude moet u dan aantonen want het is een civielrecherlijke zaak.
als de rechter een oordeel heeft geveld stuurt hij de gerichtsvolzieher/gerechtsdeurwaarder op pad. alleen heeft die geen jurisdictie in nl. maar kan wel de zaak overdragen aan de nl rechtbank die dan de nl gerechtsdeurwaarders op u af stuurt. dan moet u het met de nl rechter uitvechten.

komt de oproep van de duitse rechtbank: altijd verschijnen anders heeft u bij voorbaat de zaak verloren!
als u de kosten niet heeft gemaakt, dan bewijzen dat u dat niet op het moment
dat u in het ziekenhuis zou hebben gelegen er ook gelegen zou kunnen hebben.

was u op dat moment in duitsland? waar was u dan wel? die zaken tellen.

anders heeft u pech gehad en bent slachtoffer van identiteitsfraude.