Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 02-09-2014 00:06:16
Voeding & Gezondheid

Rekening duits ziekenhuis maar ik ben hier nooit geweest

[quote=mof schreef op maandag 1 sep 2014, 23:19]even aan czar, je lult uit je nek! als je in duitsland kosten hebt gemaakt kun je gewoon voor d duitse rechter worden gedaagd, ook als je in nederland woont.
dat is dus niet zo en ook dat heb ik al vaker aan de hand gehad.
onderstaande geldt uiteraard allen voor civiel-rechterlijke zaken.
geloof je me niet, vraag het een ter zake kundig advocaat.

volgens eu-regels dien je een consument te dagen in zijn of haar woonland, voor de rechtbank in dat woonland, door de deurwaarder in dat woonland en de rechtbank in dat woonland dient dan het recht toe te passen dat geldig is volgens de overeenkomst. de rechtszaak dient ook gevoerd te worden in de taal van het woonland.
wil een duitse leverancier dus een in nederland woonachtige klant aanklagen, dan moet tie in nederland zijn. wil de nederlandse klant de duitse leverancier aanklagen, dan moet die in duitsland zijn.
maar, je kunt als duitse leverancier iemand ook in duitsland aanklagen als de gedaagde aangeeft daarmee akkoord te gaan. dat gaat vrij impliciet. wordt je in duitsland aangeklaagd en voer je inhoudelijk verweer, dan wordt aangenomen dat je de duitse rechter daarmee als bevoegd hebt geaccepteerd. wordt je in duitsland aangeklaagd als nederlandse consument, dan moet je dus alleen aangeven dat die rechter niet bevoegd is.

ik weet het, het klinkt allemaal een beetje vreemd, maar zo zit het echt, behoudens dat ik misschien wat populaire taal gebruik en geen juridische taal. vang me dus niet op de letter.
ts kan dus wel worden aangeklaagd voor de duitse rechtbank, maar kan dat simpelweg pareren met de mededeling dat hij de rechter niet bevoegd acht.