Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 02-09-2014 21:25:23
Geldzaken & Recht

Sociale dienst

[quote=lottesanne schreef op dinsdag 2 sep 2014, 20:54]dit staat in de artikelen 60 en 60a van de wwb en in artikel 3:306 bw

ik hoop voor ts dat ik het helemaal bij het verkeerde eind heb, maar als ik het goed begrijp heeft ts een lening gekregen en geen uitkering. dat omdat ts recht had op voldoende inkomsten, maar de ex dat weigerde uit te betalen, of daar niet toe in staat was, of wat dan ook.
nu vraagt de sd alleen een overzicht van de inkomsten aan te leveren. de sd doet geen vordering, stelt alleen een vraag. als ts dat niet kan aanleveren, omdat ze niet meer over die gegevens beschikt, dan kan ts dat gewoon melden.
het is gissen naar de reden van de sd om die gegevens op te vragen. wil ts dat graag weten, dan kan ts dat ook gewoon vragen aan de sd. voor de rest is het een beetje koffiedik kijken.

als ik het goed lees gaan artikel 60 en 60a alleen maar over onterecht verkregen uitkeringen en voorschotten en artikel 3:306 stelt alleen maar dat er een algemene verjaringstermijn van 20 jaar geldt in alle gevallen waarvoor geen uitzondering bestaat.

kortom: gewoon stukken aanleveren die je nog hebt, voor de rest aangeven dat je ze niet meer hebt en desnoods vragen aan de sd waarom ze die informatie willen ontvangen.