Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2005 12:24:30
Geldzaken & Recht

Beplanting op eigen recreatiegrond

zo te horen is het bij  u op het complex al niet anders dan in veel andere situaties. het bestuur bestaat waarschijnlijk uit krasse knarren die er al tientallen jaren een huisje hebben en het hele aanzien van het complex willen laten zoals die was in de tijd dat we indiĆ« nog hadden. in de loop der jaren vestigen zich echter nieuwe mensen op het complex en die hebben andere en meer eigentijdse opvattingen. het bestuur heeft moeite om daar in mee te gaan, waardoor hun regime op dat van potentaten gaat lijken.


de vve is in feite de exploitant van het complex en heeft daardoor wettelijke bevoegdheden en verplichtingen met name ten aanzien van die aangelegenheden op het complex die niet tot een individueel eigendom behoren. ik denk dan bijvoorbeeld aan het onderhoud van (voet)paden, misschien is er een soort clubgebouw waar activiteiten worden georganiseerd, een voorziening waar afval kan worden aangeboden aan de reinigingsdienst. via de vve worden dat soort kosten aan de leden doorberekend. het lidmaatschap is verplicht omdat iedereen naar rato dient bij te dragen. in die zin moet u de opmerking van de notaris zien.


over de wijze waarop u uw eigen kavel inricht, heeft de vve niet zonder meer wat te zeggen. daarvoor zal er een, door de algemene ledenvergadering vastgesteld, huishoudelijk reglement moeten zijn waarin dat soort zaken is geregeld. dat het bestuur, zoals u zegt, al eens heeft aangegeven dat zij de ooprspronkelijke opzet willen handhaven, is niet voldoende. wanneer er daarover niets is vastgelegd in een door de algemene ledenvergadering bekrachtigd besluit, heeft die opmerking geen rechtskracht. de leden zijn de vereniging en niet het bestuur.


kennelijk bestaat zo'n besluit ook niet, want anders hadden de mensen die al boswalletjes hebben die al moeten verwijderen. en wanneer het er onverhoopt wel zou zijn, dan kunnen ze u op grond van het gelijkheidsbeginsel niets verbieden omdat ze het bij anderen wel hebben toegestaan.


het lijkt mij voor uw gemoedsrust verstandig dat u bij de anderen informeert welke weg zij hebben bewandeld. als u dat vervolgens ook zo doet, dan zit u procedureel veilig en als het goed is over niet al te lange tijd achter heel mooie boswalletjes! groet, m@rtin