Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 03-09-2014 17:06:17
Voeding & Gezondheid

Kosten drogist

[quote=tijger1 schreef op woensdag 3 sep 2014, 16:57]krijgt u iets nieuws dat betaalt u ook nog extra voor de eerste uitgave van dat medicijn.
ja, dat heeft tijger1 al eerder aangegeven en toen was het mij ook duidelijk en kon ook ik die conclusie trekken.

terhandstellingskosten betaal je voor de uitreiking van het medicijn, dus voor pillen draaien, verpakking voor de patiënt klaar maken, labels drukken (moeten ook allemaal aan wettelijke regels voldoen). deze kosten kunnen oplopen als je niet op reguliere tijden het medicijn ophaalt.

eerste terhandstellingskosten (de term die de wet gebruikt) betaal je voor onderzoek of een medicijn niet conflicteert met andere middelen die je krijgt en het advies hoe je de medicijnen dient te gebruiken en waar je op moet letten bij gebruik. hier geldt dan ook die 12 maanden termijn en als je naar een nieuwe apotheek gaat, dan wordt het ook weer in rekening gebracht.
deze kosten kunnen flink oplopen, tot wel 12 euro